Navigatie

Recepten 

Wij eten anders vandaag...............    

Hier vind je hoe je onze producten kan combineren maar ook nog veel meer lekkere recepten.    

 

 

 

 

Pompoensoep

Ingrediënten:

1 fles pompoen

2 middelgrote zoete aardappels

2 wortels

1 rode ui

3 tomaten

2 groente bouillon blokjes (E-nummer vrij)

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kokosolie

snufje zout.

 

In een soeppan 1 eetlepel kokosolie verwarmen.

De rode ui snipperen en fruiten in de kokosolie.

De zoete aardappel, wortels en fles pompoen schillen, in blokjes snijden en meebakken.

De tomaten in blokjes snijden en toevoegen

Water koken en samen met de groente bouillon blokjes over de groentes schenken. Net zoveel water totdat alles net onder water staat.

Ca. 15 minuten koken.

 

De warmte bron uitschakelen. De teentjes knoflook snipperen en door de soep roeren.

De soep pureren met een staafmixer en op smaak brengen met een snufje zout.

De pompoensoep serveren met verse peterselie.

 


Bitter in de mond maakt het hart gezond...

Van mijn Surinaamse vrienden een paar sopropo's gekregen. Een super gezonde groente, maar voor ons Nederlanders erg bitter van smaak.

De bittere smaak kan iets weggenomen worden door de sopropo te weken in zout water.

Ingrediënten voor ca. 2 personen

Een halve sopropo
1 rode ui
4 tomaten
1 teentje knoflook
snuf zout
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel kurkuma
1 eetlepel kokosolie

De kokosolie verwarmen in een koekenpan. De rode ui snipperen en fruiten in de verwarmde kokosolie. De sopropo door midden snijden en de zaadlijsters verwijderen. De sopropo in reepjes snijden en meebakken met de ui. 4 tomaten in blokjes snijden en meebakken.
5 eetlepels water, het zout, paprikapoeder en kurkuma toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven.

Ondertussen 1 à 2 pannenkoeken bakken van de hartige pannenkoekmix.
De pannenkoeken beleggen met het sopropo gerecht en garneren met vers gesneden bieslook.


Lactose vrij ontbijt met granola.
Ingrediënten:
1 avocado
1 banaan
half theelepeltje kaneel
2 à 3 eetlepels Granola
blauwe bessen
aardbeien

De avocado en de banaan prakken met een vork.
het kaneel er over strooien en goed mengen.

Serveren met de granola, blauwe bessen en aardbeien.

 

Gierst salade met snijbonen

Voor ca. 2 personen

150 gram gierst koken in 400 ml. water met een snufje zout.

400 gram snijbonen in stukjes van ca. 4 cm. snijden en deze beetgaar koken in ruim water met een snufje zout.

 

1 gele puntpaprika in blokjes snijden evenals het vruchtvlees van 1 avocado. 

1 klein rood uitje snipperen en mengen met de paprika en avocado.

1 eetlepel olijfolie en een halve eetlepel witte wijnazijn toevoegen. 

Op smaak brengen met zwarte peper en zout.

 

De drooggekookte gierst met een lepel doorroeren. Een half theelepeltje kerrie door de gierst roeren.

De gierst serveren met de salade en de snijbonen.

In plaats van gierst kan je ook couscous gebruiken. Alleen gierst is tarwe vrij.

 


Hartige pannenkoek met tomatensaus, peultjes en sugar snaps.

Voor 4 à 5 personen
Ingrediënten tomatensaus:
1 ui
5 tomaten
1 teentje knoflook
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels oregano
zout
zwarte peper

1 rode punt paprika
1 eetlepel kokosolie


De ui snipperen en fruiten in de kokosolie. De tomaten in stukjes snijden en meebakken. De kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, oregano en een snufje zout toevoegen. Met de deksel op de pan ca. 15 minuten op een lage warmtebron stoven.
Het teentje knoflook in kleine stukjes snijden en toevoegen. De saus met een staafmixer pureren.
De rode paprika in kleine blokjes snijden en nu aan de saus toevoegen. Nog 5 minuten doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en zwarte peper.


Ondertussen peultjes en sugar snaps (ca. 100 gram per stuk) ontraden. Een pan met water en een snufje zout aan de kook brengen. De sugar snaps moeten iets langer koken, dus eerst de sugar snaps in het water leggen en na ca. 5 minuten de peultjes.

Voor 4 personen: 8 eetlepels hartige pannenkoekmix mengen met 4 eieren en 200 ml. water.
4 pannenkoeken bakken.
De tomatensaus over de pannenkoeken verdelen. Vervolgens de sugar snaps en peultjes er op leggen en garneren met verse peterselie.
Eet smakelijk.


                                                                         

Zoete pannenkoek

 

 Zoete pannenkoek met appelstroop
en gemengde noten.

 

 

 

 

 


 

 

Postelein

Een salade van postelein:

Voor 4 personen:
ca. 100 gram postelein
1 bosuitje
8 cherrytomaatjes
blokjes fetakaas
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
snufje zout/zwarte peper

De postelein wassen, het bosuitje in reepjes snijden en de tomaatjes halveren.
Alle ingrediënten mengen.

Serveren met gebakken aardappelblokjes en pecannoten. 

 

 


 

Hartige pannenkoek recepten:

 Pannenkoek gevuld met tomatensaus en geserveerd met een witte kool salade;

tomatensaus: 1 klein uitje snipperen en fruiten in een eetlepel kokosolie. 5 tomaten in stukjes snijden en meebakken. Een theelepeltje vers geraspte gemberwortel en kurkuma toevoegen. Met de deksel op de pan en op een lage warmtebron ca. 15 minuten garen.

witte koolsalade (pittig): Een klein witte kool halveren en de helft in smalle reepjes snijden. 1 wortel schillen en raspen, 1 avocado in blokjes snijden, 1 gele paprika in blokjes snijden. Naar smaak (pittig of heel pittig) een kwart tot een hele rode peper fijnsnijden en toevoegen. Goed mengen.
1 teentje knoflook fijnsnijden en mengen met 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 eetlepel water. De dressing door de rauwkost scheppen.
Een eetlepel zeekraal in stukjes van een cm. snijden en toevoegen.
De salade op smaak brengen met zout en zwarte peper.

Een hartige pannenkoek bakken. Beleggen met de tomatensaus en de pannenkoek oprollen. Serveren met de witte koolsalade.

 

Hartige pannenkoek met groene asperges en yoghurt-avocadosaus.

De asperges in een stoompan garen of in water met een snufje zout. De asperges moeten beetgaar worden, dus niet te zacht.

yoghurt-avocadosaus:
Een halve avocado met een vork prakken. 3 eetlepels Griekse Yoghurt toevoegen en goed roeren. 1 teentje knoflook uitpersen en samen met een eetlepel vers gesneden bieslook door de yoghurt-avocado roeren. Op smaak brengen met een snufje zout en zwarte peper.

De pannenkoek bakken en beleggen met de saus. De groene asperges er op leggen en de pannenkoek dubbelvouwen.

 

                                                                                                  


Haverkoek ook heerlijk met beleg

Haverbroodje met kaas en kiemgroente (alfalfa)
Maar wil het eens iets pittiger kies dan voor radijskiemen.


Hartige pannenkoek 

2 pannenkoekjes bakken en beide beleggen met koriander-geitenkaas.

Garneren met alfalfa.      


 

Yoghurt met boekweitvlokken een goede start van de dag

 

Goed gevuld bakje yoghurt

2 eetlepels boekweitvlokken mengen met een snufje kaneel en gemberpoeder.
3 flinke eetlepels volle yoghurt door de vlokken roeren.
Garneren met een eetlepel granola en blauwe bessen

 

 

© 2015 - 2017 Vandaaganderseten.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.