Ontbijt muffin mix in twee smaken.
Onze muffin mixen
Je kan kiezen uit twee variaties en alle twee zijn ze niet te versmaden zo lekker.
Of je nu kiest voor de rozijnen met cranberries of de variant met moerbeibessen, ze zijn alle drie lekker en gezond.
Je neemt ze gemakkelijk mee als snel ontbijt, tijdens de koffie of als snack tijdens een wandeling.
Je kan de muffins goed invriezen als je ze niet allemaal in een keer op wilt eten al is dat laatste wel erg verleidelijk.
Deze mix is op basis van speltmeel wat je zelf moet toevoegen zijn 3 bananen, 2 eieren een snufje zout en 100ml water.
Het is genoeg voor 9 grote muffins of 12 kleinere.
Bereiding
- De oven voorverwarem op 175 C
- Een muffinvorm bekleden met muffin vormpjes of bakpapier ( In vormpjes laten ze soms wat moeilijk los)
- De bananen schillen en prakken met een vork.
- De bananen, zout, eieren en het water door de mix roeren.
- Als laatste de wijnsteenpoeder toevoegen
- Het beslag over de vormpjes verdelen
- 30 minuten bakken in de oven.
Ingrediënten
Speltmeel, kokosrasp, zonnebloempitten, walnoten, rozijnen, kaneel, gemberpoeder en wijsteenbakpoeder.
In de variaties zijn er of cranberries of moerbeibessen aan toegevoegd.
Tip
Vervang het water voor koolzuurhoudend bronwater voor een luchtiger resultaat.
De muffins zijn ook goed in te vriezen zodat je ze langere tijd kan bewaren en na het ontdooien zijn ze net zo vers als toen ze uit de oven kwamen.
Verpakt in een ruimte waar ook noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, sulfiet en soja verwerkt worden.
Netto gewicht
470 gram e